FødevareWatch

Investeringer har kostet på Nomas bundlinje

Sammenlignet med året før er årets resultat på kun en fjerdedel.

Det er ikke nødvendigvis nogen guldrandet forretning at høre til verdenseliten af gourmetrestauranter. I hvert fald kan det være dyrt at foretage de nødvendige investeringer for at holde sig på toppen.

Således måtte restaurant Noma i København i 2013 nøjes med et årsresultat på 837.325 kr. efter en nettoomsætning på 39,1 mio. kr. Der er dog blevet plads til at udbetale udbytte på 1 mio. kr.

I 2012 blev årsresultatet på 3,0 mio. kr.

Noma kunne i slutningen af april igen lade sig hylde som verdens bedste restaurant, og det kan måske smitte af på resultatet for 2014.

En forsigtig optimist

Resultatet af den ordinære drift blev i 2013 på 1,23 mio. kr. mod 4,31 mio. kr. året før. Den væsentligste årsag til det er et vareforbrug, der var 2,5 mio. kr. større end året før og et fald på 3,5 mio. kr. i andre driftsindtægter.

Alligevel er direktør Peter Kreiner forsigtig optimist, når det gælder udsigterne for indeværende år.

"2012 var et ekstraordinært godt år for Noma. Vi var bl.a. til stede under de Olympiske Lege i London, og det gav os en ekstra indtægt. I 2013 har vi omvendt investeret i nye køkkenfaciliteter og faciliteter til medarbejderne. Det betød, at vi i sommeren 2013 var nødt til at holde længere lukket end normalt. Samtidig har vi brugt nogle dyrere råvarer," siger Peter Kreiner.

Han håber også, at den generobrede titel som verdens bedste restaurant kan bidrag positivt.

"Men da vi normalt har reservationer flere måneder frem, er det ikke umiddelbart noget, vi kan udnytte her og nu. Men begyndelsen af året ser meget fornuftig ud," forklarer Peter Kreiner.

Vi skal tjene penge

Resultatet for 2013 betegnes da også som tilfredsstillende af ledelsen, der henviser til, at året er gået som planlagt og forventet.

"Derfor er jeg i forsigtig grad optimist. Vi tror på, at vi i år kan skabe et bedre resultat end i 2013. Det er også nødvendigt, at vi tjener penge. Samtidig håber jeg også, at de mange andre gode restauranter i Danmark vil være i stand til at levere sorte tal på bundlinjen," siger Peter Kreiner.

Noma har i 2013 haft lønudgifter på 13,5 mio. kr. - lidt mindre end de 14,1 mio. kr. i 2012.

Sådan ligger landet i Meyers rige

Claus Meyer vil udvikle stort kyllingeprojekt

Millionerne vælter ind hos Claus Meyer 

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier