FødevareWatch

Netto træder på bremsen

Dansk Supermarked vil ikke åbne Netto-butikker i samme tempo som tidligere.

Foto: Finn Frandsen

Hård konkurrence får supermarkedskæden Netto til at holde igen med at åbne nye butikker.

Det er kædens strategiske mål at fordoble antallet af butikker. Men med de nye fremtidsudsigter vil det tage 20 år at indfri det mål. Det skriver Dansk Handelsblad.

"Vi har den sidste del år åbnet mellem 60 og 80 nye butikker om året, med vores flytninger har vi endda været oppe over de 100 nye butikker om året. Men konkurrencen er skærpet på alle vores markeder - også om de rigtige butiksplaceringer. Derfor er kravene til placeringerne også skærpet. Nu skal de være helt rigtige på alle parametre," siger Nettos direktør Claus Juel-Jensen til Dansk Handelsblad.

Store udgifter

I år forventer Dansk Supermarked således kun at åbne 40-50 nye butikker, hvoraf op til syv i Danmark.

Salling-Fonden, der ejer Dansk Supermarked, måtte i år betale mere end 17 mia. kr. for at købe A.P. Møller - Mærsk ud, og samtidig står detailkoncernen over for store renteudgifter i forbindelse med belåning af sine ejendomme.

Tidligere på året indførte Dansk Supermarked længere betalingsfrister for at styrke økonomien. Dengang blev der spekuleret i, om Dansk Supermarked var presset økonomisk.

Men intet af det har ifølge direktøren noget at gøre med beslutningen om at skrue ned for tempoet.

"Dansk Supermarkeds evne til at investere er intakt og fortsat lige så stærk som før, og strategien om at fordoble Netto International ligger fast og er uændret," siger Dansk Supermarkeds pressechef Mads Hvidtved Grand.

Fordobling stadig et mål

Målet er, at alle nye Netto-butikker skal have positiv indvirkning på indtjeningen, og den nuværende markedssituation gør det svært ifølge Danske Supermarked.

Men det er planen, at tempoet skal skrues op igen i fremtiden, så de nuværende 800 udenlandske Nettoer kan blive til 1600.

"Netto skal stadig vækste. Vi tjener jo penge på alle markederne, og derfor vil vi gøre os yderligere umage for at finde flere nye butikker til 2015 og 2016.  Vi må se, om det kan lykkes," siger Claus Juel-Jensen.

Dansk Supermarked satser på mobile betalinger

Analyse: Der er mest værdi i discount

Ny Netto-direktør: Et drømmejob

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier