FødevareWatch

Nordiske erhvervsstuderende søger mod fødevarebranchen

Fødevare- og detailkoncerner har en stor stjerne hos erhvervsstuderende fra de fire nordiske lande, viser en ny omfattende undersøgelse.

Foto: Daniel Hjorth

Flere store fødevare- og detailkoncerner er blandt de foretrukne arbejdspladser, hvis man spørger nordiske erhvervsstuderende. Det viser en ny undersøgelse blandt 33.000 nordiske erhvervs-, IT- og ingeniørstuderende, som er foretaget af firmaet Universum, der specialiserer sig i arbejdsgiveres branding.

De studerende peger bl.a. på danske giganter som Arla, Carlsberg og Coop som steder, hvor de gerne vil være på lønningslisten efter endt uddannelse.

Undersøgelsen, som bærer navnet ”The most attractive employers in the Nordic’s in 2014”, viser ikke overraskende, at selskaber som Ernst & Young og PricewaterhouseCoopers er de mest populære blandt erhvervsstuderende, mens de IT-studerende foretrækker branchegiganter som Google, Microsoft og IBM, og fremtidige ingeniører kigger mod selskaber som Ramböll og Siemens.

Attraktiv forbrugerindustri

Men blandt de kommende erhvervsfolk er der også en forkærlighed for selskaber, der opererer indenfor forbrugersegmentet. ”FMCG-industrien (Fast-Moving Consumer Goods, red.) bliver mere og mere attraktive, med undtagelse af tobaksvirksomhederne,” skriver Universum i en pressemeddelelse.

På listen over de 50 mest fortrukne arbejdspladser blandt de nordiske erhvervsstuderende finder man således flere virksomheder, der opererer indenfor denne kategori, heriblandt Coca-Cola Co. (15), Unilever (17), Nestlé (20), Arla Foods (23), Carlsberg (34), Orkla (31), Mondelez International (35) og Coop (49).

Samtidig sniger Arla Foods (12) og Unilever (33) sig ind på listen over de foretrukne arbejdspladser for nyudklækkede ingeniører, de IT-studerende derimod nævner ikke en eneste fødevare- eller detailvirksomhed blandt sine foretrukne fremtidige arbejdspladser.

Fødevarevirksomheder søger inspiration hos studerende

Ingrediens-branchen savner målrettet uddannelse

Arla knækker koden

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier