Amerikansk ægproducent får kæmpebøde

En af USA’s største ægproducenter, Quality Egg, har fået en bøde på mere end 37 mio. kr. for at have solgt æg med salmonella.
Foto: Rasmus Baaner
Foto: Rasmus Baaner

Den amerikanske koncern Quality Egg, der tidligere har været blandt USA’s største producenter af æg, er gået med til at betale 6,8 mio. dollar (37,3 mio. kr.) for at sælge æg, der var for gamle og inficerede med salmonella, hvilket forårsagede et omfattende udbrud af virussen i 2010.

Det fremgår af en artikel fra Associated Press, som bringes af avisen New York Times.

Ifølge advokaten Bill Marler, som repræsenterer de mange amerikanere der blev smittet med salmonella fra koncernens æg, er det den største bøde, han har hørt om i de 20 år, han har beskæftiget sig med sager om fødevaresikkerhed.

Det forventes samtidig, at selskabet erkender sig skyldig i at bestikke en landbrugsinspektør til at godkende salget af æg af dårlig kvalitet, at sælge forkert mærkede æg og for at sælge forfalsket mad på tværs af amerikanske statsgrænser.

Quality Eggs 79-årige ejer Jack DeCoster og hans søn Peter DeCoster, som er driftschef i selskabet, kan i yderste instans stå til et år i fængsel.

Læs AP-artiklen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også