FødevareWatch

Danish Crown: Vi har givet os

Slagterikoncernen har firet på sine krav til de bornholmske slagterimedarbejdere, som i dag har fået præsenteret en redningsplan for det lukningstruede slagteri.

Foto: Ernst Van Norde

”Vi har givet os for at få den her aftale hjem.”

Ordene kommer fra Jesper Friis, adm. direktør i Danish Crowns svinedivision DC Pork, da FødevareWatch fanger ham lige efter dagens pressemøde i København, hvor en redningsplan for det bornholmske slagteri er blevet præsenteret.

Jesper Friis har været Danish Crowns chefforhandler i spillet om slagteriet, og han har hidtil stået stejlt på et krav om 8 pct. lønnedgang til de bornholmske slagteriarbejdere.

Men i stedet oprettes – bla. ved hjælp af en lovændring – nu et medarbejderinvesteringsselskab, hvor de ansatte skal indskyde 3,5 pct. af sin løn. Med mulighed for at få pengene tilbage senere.

Derfor har Danish Crown altså ikke opnået sit mål om en lønnedgang på 8 pct., ligesom Jesper Friis fortæller, at man trods et støttebeløb på 1,3 mio. kr. årligt fra staten til slagteriet ikke har nået målet om årlige besparelser på 25 mio. kr.

”Nej, det har vi ikke,” siger Jesper Friis.

Hvor mange millioner kommer I til at spare årligt?

”Det har jeg ikke lyst til at fortælle. Men vi er tæt på.”

Hvorfor har I valgt at beholde slagteriet, når I ikke kan opnå de ønskede besparelser?

”Vi har givet os, fordi vi gerne vil hjælpe Bornholm og holde arbejdspladserne på øen. Vi har mærket en kæmpe vilje til at redde slagteriet fra alle sider, og derfor er det endt med denne løsning.”

Her er planen for Danish Crown på Bornholm

Bornholmsk redningsplan på plads

Borgmester: Solen brød frem i dag på Bornholm

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier