FødevareWatch

Søstre på lollandsk gods har fødevareambitioner

Engestofte Gods vil danne rammerne om et øget fokus på Lollands fødevareproduktion.

Foto: POLFOTO

Søstrene Lise og Mette Egeskov, hvis forældre i 2011 købte Engestofte Gods, har ambitioner på vegne af Lolland.

De vil udvikle et initiativ, der skal booste lollandske fødevarer og skabe opmærksomhed i resten af Danmark om de lokale producenter fra sydhavsøerne. Det skriver Børsen.

Søstrenes plan er at etablere en multifunktionshal, som skal sætte rammerne for et fødevareprojekt, hvor fødevareproducenter kan promovere og afsætte alt fra limousinekvæg og økologiske kyllinger til solmoden ø-frugt.

Egeskov-døtrene starter ud med huse større markeder, hvor også lokale kunstnere og iværksættere er inviteret med – på sigt gennem fødevaremesser, seminarer og kokkeskoler.

”De færreste ved, at Lolland rummer noget af Danmarks dyrebareste landbrugsjord og nogle af de fineste fødevarer. Den bedste historie om Lolland er den om fødevarerne – det er driveren i vores projekt, og det er den fortælling, vi tror kan generere en positiv effekt på Lolland som område,” siger Mette Egeskov til Børsen om projektet.

Søbogaard på vej ud af krisen

Grøntsagsfirma hårdt såret af stort kundetab

Dansk økologi rykker i Kina 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier