NNF: Danish Crown har truet med flere lukninger

På fem af Danish Crowns slagterier har tillidsfolkene fået samme besked som på Bornholm, siger NNF.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO
AF RITZAU

Det er ikke kun slagteriarbejderne på Bornholm, der er blevet truet med lukning, hvis ikke de går otte procent ned i løn.

Den samme besked har tillidsmændene fået på de fem store slagterier i Sæby, Herning, Horsens, Blans og Ringsted.

”Ingen kan forstå, hvorfor vi skal lukkes” 

Det siger forbundssekretær Jim Jensen, slagteriarbejdernes fagforening, NNF, der nu angriber Danish Crowns udmelding om, at kravet om at gå ned i løn kun gælder de bornholmske slagteriarbejdere.

"Lukningen af slagteriet på Bornholm, er ikke en Lex Bornholm, sådan som Danish Crown siger. Dagsorden er langt bredere end Bornholm," siger han.

Samtidig med, at Danish Crown forhandlede med Bornholms Kommune og slagteriarbejderne om at undgå en lukning af slagteriet, forsøgte man at få medarbejderne på de fem store slagterier at gå 8 procent ned i løn.

Ifølge Jim Jensen indbød administrerende direktør for DC Pork, Jesper Friis, i begyndelsen af året de fem tillidsmænd individuelt til et møde på sit kontor i Randers.

Én tillidsmand skrev under. Men ifølge Jim Jensen blev planen opgivet sidst i januar, da ledelsen ikke kan få alle fem til at sige ja til lønnedgang.

"Dagsordenen handler ikke om otte procent på Bornholm. Dagsordenen handler om, at man kan få klemt en kile ind i overenskomsten, der gør, at man kan ikke bare sætter lønnen ned for slagteriarbejderne på Bornholm, men i hele landet. Og det har man forsøgt hele foråret."

Danish Crown afviser

Danish Crown kan ikke genkende det billede, som NNF fremstiller

"Det må være mærkeligt for de tillidsrepræsentanter, der har brugt mange kræfter på at gå konstruktivt i dialog for at redde deres kollegers job, at se situationen gengivet på denne måde. Hvis NNF's udlægning var sand, ville alle slagterierne i Danmark jo være lukket i dag, og så ville vi have en udfordring med at få slagtet de ca. 15 mio. danske slagtesvin, vi slagter årligt," siger adm. direktør for DC Pork, Jesper Friis.

Hvis ikke de bornholmske slagteriarbejdere går otte procent ned i løn, lukker slagteriet i Rønne til efteråret.

Lønnedgangen skal være accepteret inden mandag klokken ni.

Slagtere nedlægger arbejdet

Bornholmske producenter føler sig som gidsler

Sass: Slagteri på Bornholm skal reddes 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også