FødevareWatch

Landbrugsorganisationer indgyder ringe tillid

Idealistiske organisationer som Dyrenes Beskyttelse nyder væsentligt større tillid blandt danskerne end f.eks. NNF og Bæredygtigt Landbrug, viser meningsmåling.

Foto: POLFOTO

Landbrugets organisationer taler ikke med den store troværdighed bag sine ord. Slet ikke i forhold til idealistiske organisationer som Dyrenes Beskyttelse, skriver Altinget.dk.

I ny meningsmåling som A&B analyse har lavet for netavisen har danskerne angivet deres tillid til otte organisationer på fødevareområdet. 

Flest svarpersoner har angivet den største tillid til Dyrenes Beskyttelse. De tre organisationer med ringest tillid blandt danskerne er i Landbrug & Fødevarer, Bæredygtigt Landbrug og nederst fødevareforbundet NNF.

Kommunikationsrådgiver og tidligere lobbyist Rulle Grabow mener, at  befolkningens opbakning og tillid er en styrke i forhold til politisk indflydelse.

"Vi har en samfundsstruktur nu, der understøtter, at image betyder noget. Politikerne kan mærke på befolkningen, hvilke organisationer det er en fordel at være på hold med, og det spiller ind på den politiske dagsorden. Hvis befolkningen peger nogle ud for det negative, er det sværere for dem at få deres dagsorden igennem," siger hun til netavisen.

Dan J.: Behov for revolution i fødevareindustri

Undersøgelse: Erhvervslivet sætter fødevaredagsorden

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier