FødevareWatch

Asiater er vilde med norsk laks

De købekraftige asiatiske lande, Japan og Kina, bruger flere og flere penge på fødevarer fra vestlige lande. Det kan komme fiskeriet i Norge til gode, da forsendinger af norsk laks til de to lande ser ud til stige kraftigt i de kommende år.

Foto: Colourbox

Kinas voksende middelklasse og borgere i det velstående asiatiske naboland Japan spiser flere og flere vestlige fødevarer, og det kan komme en lang række industrier og specifikke selskaber til gode. Det skriver Bloomberg.

Ifølge mediet er et af de områder, hvor asiaternes voksende velstand og appetit på vestlige fødevarer kommer til at kunne mærkes, indenfor den norske fiskeindustri.

Juha Jarvinen, som er direktør i det finske luftfartselskab Finnair, forklarer til Bloomberg, at han forventer at fordoble selskabets forsendinger af laks til Kina og Japan fra de nuværende 300 ton til 600 ton om ugen i 2020.

”Laks er vores hurtigst voksende lastvare. Vi kan fordoble det med stigningen i den kinesiske middelklasse,” siger Finnair-direktøren til Bloomberg.

Kommer flere til gode

Laksene, som sendes til Asien, køres ind i Finland fra Norge, som ikke selv har nogen direkte flyruter til hverken Kina eller Japan, forklarer han. Finnair er samtidig det selskab, som tilbyder de korteste flyruter mellem Europa og Nordøstasien, og selskabet har tidligere annonceret, at man vil fordoble antallet af flyvninger til Asien i 2020.

Udover den norske fiskeindustri har også den franske vinindustri, fastfood-restauranter som McDonald’s og KFC og det franske supermarked Carrefour nydt godt af den stigende velstand i de store Nordøstasiatiske lande på det seneste, skriver mediet.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier