FødevareWatch

Svensk madoliefirma indleder voldgiftssag

AAK som producerer olie til fødevareindustrien har indledt en voldgiftssag imod ingrediensfirma.

Foto: PR

Svensk-danske Aarhus Karlshamn, som producerer olie til fødevareindustrien, har indledt en voldgiftssag ved den Internationale Voldgiftsdomstol (ICC) mod ingrediensfirmaet Enzymotec Ltd.

I en pressemeddelelse henviser AAK til visse uenigheder i aktionæraftalen som firmaerne indgik d. 14. juni 2007 om joint venture selskabet Lipids AB.

"Vi er generelt meget restriktive, når det handler om juridiske handlinger og ville ikke normalt kommentere offentligt på en juridisk uoverensstemmelse med mindre vi formelt var forpligtede til det. Vi føler at denne sag kræver det, da Enzymotec har udsendt information om emnet. AAK har hele tiden foretrukket at nå frem til en løsning med Enzymotec. Eftersom vores forsøg på det ikke har givet resultat, har AAK overført sagen til voldgift," udtaler økonomidirektør i AAK group, Fredrik Nilsson, i en udtalelse og fortsætter:

"Den omtalte joint venture forretning repræsenterer kun en mindre del af AAK Gruppen som et hele, men sagen i sig selv er af fundamental betydning for joint venture forretningen og derfor vigtige at løse. Med assistance fra juridisk hold har vi gennemgået vores position grundigt og tror på, at vores forespørgsel er baseret på et godt grundlag. Partnerne i joint venture forretningen er enige om, at det vil være business as usual under voldgiftsperioden og uenigheden ikke skal betyde nogen forstyrrelse af kunderne; det stærke kundefokus vil fortsætte."  

Dansk-svensk gigant stormer frem

Madoliegigant når ny rekordhøjde

Svensk oliekæmpe køber stor bageri-specialist

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier