FødevareWatch

Undersøgelse: Erhvervslivet sætter fødevaredagsorden

En ny undersøgelse peger på, at det er erhvervslivet, der sætter scenen i den offentlige debat om fødevarebranchen, mens kommuner, regioner og folketingspolitikere har en svag stemme i diskursen.

Foto: PR

Ifølge en rundspørge fra Dansk kommunikationsforening, er Landbrug & Fødevarer en af de aktører, der er bedst til at sætte dagsordenen om fødevarebranchen.

Også Aalunds PR Barometer peger på L&F som topscorer, stærkt efterfulgt af Arla og Danish Crown. Helt anderledes ser det ud, når man kigger på kommuner og regioner.

Ifølge branchens egne kommunikationsfolk, at det først og fremmest disse, der er usynlige i fødevaredebatten. Også folketingspolitikerne savnes i debatten.

Undersøgelsen blandt 88 kommunikationsprofessionelle i fødevarebranchen viser, at 0 pct. mener, at kommuner og regioner er ’meget gode’ til at være sætte dagsordenen. 60 pct. mener derimod, at de klarer sig dårligt.

Kommuner og regioner placerer sig dårligst ud af 15 aktører.

Lidt bedre står det til blandt folketingspolitikerne, hvor 27 pct. af de kommunikationsprofessionelle mener, at folketingspolitikerne er ’gode’ eller ’meget gode’ til at sætte dagsordenen. Alligevel er der stadig 36 pct., som mener, de er middelmådige og hele 32 pct. som ’ikke’ eller ’slet ikke’ mener, de er gode.

Foreningen har udarbejdet undersøgelsen i forbindelse med Fødevareagenda 2014, en konference om fødevarekommunikation, som foregår netop nu. FødevareWatch rapporterer fra arrangementet.

DC: Svineballade skyldes svensk landbrugspolitik

L&F vil øge fokus på farlig svinebakterie

Arla-mejeri øger produktionen markant

Arla tilbageviser kritik af belgisk fusion

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier