Danske topchefer skal mødes med Putin

Jørgen Buhl Rasmussen fra Carlsberg og Kjeld Johannesen fra Danish Crown skal mødes med den russiske præsident under International Economic Forum i Skt. Petersborg.
Foto: Sergei Karpukhin, AP
Foto: Sergei Karpukhin, AP
AF RITZAU FINANS

Økonomisk har Carlsberg og Danish Crown så meget på spil i Rusland, at de modsat mange andre sender topcheferne Jørgen Buhl Rasmussen og Kjeld Johannesen til det økonomiske møde International Economic Forum, som præsident Putin er vært for.

Det skriver Berlingske Business.

"Jeg passer mit arbejde, andre må tage sig af politik. Min holdning er, at den vanskelige økonomiske situation for danske svineproducenter gør, at jeg må deltage. Men jeg følger selvfølgelig udviklingen nøje," siger Kjeld Johannesen til avisen.

I begyndelsen af februar i år lukkede Rusland for import af kød fra EU, og en genåbning af dette marked har essentiel betydning for Danish Crown, der sidste år stod for ti pct. af Danmarks vareeksport til Rusland.

Carlsberg har heller ikke tænkt sig at boykotte den russiske økonomiske konference. Sidste år tegnede selskabets forretning i Rusland og Ukraine sig for 32-33 pct. af selskabets koncernoverskud på små seks mia. kr. efter skat, og kommunikationschef Jens Bekke siger til avisen, at det af den grund vil være uansvarligt ikke at sende topchefen af sted.

DC-topchef tror på prisstigninger

Russisk importforbud præger DC-bundlinje

Svineproducenters indtjening dykker

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Photo: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter