FødevareWatch

Danske topchefer skal mødes med Putin

Jørgen Buhl Rasmussen fra Carlsberg og Kjeld Johannesen fra Danish Crown skal mødes med den russiske præsident under International Economic Forum i Skt. Petersborg.

Foto: Sergei Karpukhin, AP

Økonomisk har Carlsberg og Danish Crown så meget på spil i Rusland, at de modsat mange andre sender topcheferne Jørgen Buhl Rasmussen og Kjeld Johannesen til det økonomiske møde International Economic Forum, som præsident Putin er vært for.

Det skriver Berlingske Business.

"Jeg passer mit arbejde, andre må tage sig af politik. Min holdning er, at den vanskelige økonomiske situation for danske svineproducenter gør, at jeg må deltage. Men jeg følger selvfølgelig udviklingen nøje," siger Kjeld Johannesen til avisen.

I begyndelsen af februar i år lukkede Rusland for import af kød fra EU, og en genåbning af dette marked har essentiel betydning for Danish Crown, der sidste år stod for ti pct. af Danmarks vareeksport til Rusland.

Carlsberg har heller ikke tænkt sig at boykotte den russiske økonomiske konference. Sidste år tegnede selskabets forretning i Rusland og Ukraine sig for 32-33 pct. af selskabets koncernoverskud på små seks mia. kr. efter skat, og kommunikationschef Jens Bekke siger til avisen, at det af den grund vil være uansvarligt ikke at sende topchefen af sted.

DC-topchef tror på prisstigninger

Russisk importforbud præger DC-bundlinje

Svineproducenters indtjening dykker

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier