FødevareWatch

Minister overrasket over Danish Crown

Danish Crowns udmelding om, at koncernen vil finde sin fremtidige vækst i udlandet, er trist og overraskende. Det skriver Fødevareminister Dan Jørgensen i en kronik.

Foto: PR

For en måneds tid siden, meddelte Danish Crown, at koncernen i fremtiden vil satse på vækst uden for Danmarks grænser.

Men den melding er både trist og overraskende, skriver fødevareminister Dan Jørgensen (S) og NNF-formand Ole Wehlast i en fælles kronik i Børsen.

De to peger på, at Danmark har dygtige landmænd, en effektiv industri og en højtkvalificeret arbejdsstyrke. Samtidig har regeringen fokus på at give fødevareindustrien gode rammevilkår, som det ifølge de to fremgår af Vækstplan for Fødevarer.

"Det er på den baggrund overraskende, at en så stor og hæderkronet virksomhed som Danish Crown melder ud, at de ikke ser nogen fremtid i Danmark inden for deres område, svineproduktion," skriver de to i kronikken, som bærer overskriften "Danish Crown gør det svært for os".

HK Scan slagtet i første kvartal

Tulip kaster millioner i ny fabrik

Falsk alarm koster Danish Crown millionbeløb

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier