FødevareWatch

Detailkæmpe sælger for 7 mia - om dagen

Amerikanske Walmart fortsætter med at vokse og solgte sidste år varer for 2550 mia. kr. Og væksten fortsætter i år, hvor der åbner mere end én ny Walmart-butik om dagen.

Den amerikanske detailkæde Walmart spreder sig som en løbsk steppebrand ud over verdenskortet med nye butiksåbninger hver dag. I år åbner Walmart mellem 385 og 415 nye butikker, som får det samlede butikstal op over 11.000 fordelt over 27 lande.

Det fremgår af Walmarts årsregnskab for 2013, som også afslører, at de mange butiksåbninger booster salget op til rekordhøjder. Kæden solgte sidste år varer for 473 mia. dollar, svarende til 2550 mia. kr. om året eller 7 mia. kr. om dagen. I 2012 solgte Walmart for 466 mia. dollar.

Til gengæld må Walmart nøjes med et resultat før skat på 26,9 mia. dollar. mod 27,7 mia. dollar i 2012.

Trods det lille fald i resultatet er bestyrelsesformand i Walmart, S. Robson Walton, tilfreds med regnskabet. Det skriver han i en kommentar i årsrapporten.

Og der skal nok også lidt mere til at ryste formandens verden. Sammen med resten af Walton-familien, der er efterkommere af Walmart-stifteren, Sam Walton, er han god for mere end 100 mia. dollar.

Ud over den voksende formue kan Walton-familien glæde sig over, at der stadig er langt ned til konkurrenterne.

Verdens næststørste detailkæde, britiske Tesco, omsatte sidste år for 70,9 mia. pund, svarende til 120 mia. dollar. Mens den tredjestørste kæde, franske Carrefour, omsatte for 84,3 mia. euro, svarende til 117 milliarder dollar.

Af andre imponerende tal fremgår det af årsrapporten, at Walmart har 2,2 mio. ansatte på verdensplan og 250 mio. kunder om ugen.

Dansk Supermarked i kæmpe private label-satsning

Engelsk detailkæde under pres på fødevarefronten

Aldi kaster sig ind i dansk discountkrig

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier