Videncenter fortsætter brobygningsjob

VIFU bygger bro mellem fødevarevirksomheder og videnscentre. Centrets arbejde fortsætter støt, viser et netop aflagt årsregnskab.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO

VIFU - Videnscenter for Fødevareudvikling - er generator for innovation og vækst i fødevareerhvervet. Ved at bygge bro mellem vidensleverandører og erhverv er det centrets opgave at skabe værdi for den enkelte virksomhed.

Et netop aflagt regnskab for 2013 viser et løft i omsætningen på 1,8 mio. kr., så den dermed lander på 10,3 mio. kr. mod 8,3 mio. kr. året før.

Årets resultat på 26.844 kr. afspejler dog ikke det løft i omsætningen. I 2012 kunne centret nemlig præsentere en bundlinje på 335.658 kr.

Regnskabet viser, at det i høj grad er udgifter til personaleomkostninger, der barberer bundlinjen ned. Dertil siger direktør i VIFU, Dorte Storper, til FødevareWatch:

”Personaleomkostninger for os er både til vores egen organisation og de forskellige institutioner, vi har inde over projekterne som f.eks. universiteter. Så det er simpelthen, fordi der er kommet flere projekter, messer og timer på projekter.”

Ny bevilling i hus

Centrets omsætning opnås da heller ikke via klassisk virksomhedsmetode. Den består i høj grad af projektmidler fra privat og offentligt hold.

VIFU har en lang række projekter og samarbejder på kryds og tværs med andre vækst og innovationsgeneratorer i Danmark. VIFU er ikke indskrænket til en bestemt landsdel, men arbejder i hele Danmark.

Centrets største opgave er at administrere FoodNetwork, som er Danmarks innovationsnetværk for fødevareudvikling under forsknings- og innovationsstyrelsen.

”Vi har lige fået en fornyelse af (bevillingen til, red.) FoodNetwork og lavet en helt ny organisation med bestyrelse, hvilket vi ikke har haft før. Det har indtil nu været vores største opgave at administrere FoodNetwork," siger Dorte Storper.

Indsættelsen af en bestyrelse vil betyde, at man kan få et langt tættere samarbejde.

Netværket blev sidst i 2013 belønnet med en bevilling på 14 mio. kr. til perioden 1. juli 2014-30. juni 2018.

VIFU arbejder bla.a. sammen med innovationsprojektet Smagen af Danmark.

Fødevarevirksomheder søger inspiration hos studerende

Innovationsfond jager vækst i Midtjylland

Match Making samler virksomheder og forskere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Pr

Danforel kæmper sig ud af barsk periode

For abonnenter