FødevareWatch

HK Scan slagtet i første kvartal

Den finske Danish Crown-konkurrent er meget mærket af udviklingen i Rusland og kan for første kvartal notere et minus, der er 75 mio. kr. større end i samme kvartal sidste år.

Foto: Joachim Adrian / Ritzau Scanpix

Udover en lille indtjeningsfremgang i Baltikum er det svært at være rigtig positiv over første kvartals regnskab i den store finske slagterikoncern HK Scan, der i Danmark mest er kendt som ejer af kyllingeslagteriet Rose Poultry.

Nettoomsætningen i slagterivirksomheden, der har aktiviteter i Finland, Sverige, Baltikum, Polen og Danmark, gik tilbage med ca. 42 mio euro (313 mio. kr.) til 465,4 mio. euro (3,47 mia. kr.) i år.

Driftsresultatet for koncernen går tilbage med 11 mio. euro (82 mio. kr.) til minus 17,5 mio. euro (130 mio. kr.). Det samlede resultat før skat havnede på samme måde et godt stykke under sidste års bundlinje, og et minus på 6,7 mio. euro (50 mio. kr.) er i år erstattet af et minus på 16,3 mio. euro (121 mio. kr.).

Bornholm-slagteri et skridt nærmere redning

Russiske problemer

Lav efterspørgsel og ændrede markedsvilkår i det store russiske marked sætter også store aftryk i regnskabet.

"Året startede med en lav efterspørgsel på markedet. Denne negative udvikling blev yderligere forværret både direkte og indirekte af eksportbegrænsninger på svinekød fra EU til Rusland. Den svage markedssituation medførte hård konkurrence på salgsprisen på alle markedsområder, hvilket forværrede forretningen yderligere i første kvartal, som typisk er det mest udfordrende kvartal," udtaler Hannu Kottonen, CEO i HK Scan.

I regnskabet fremhæves de baltiske aktiviteter som de eneste med positivt driftsresultat i forhold til sidste år. Sverigesresultatet er også forbedret, men kommer fra et lavt niveau i koncernen, skriver HK Scan i regnskabet.

I det hele taget fylder forbedringer i det svenske marked en del i koncernen, hvor man er i færd med at trimme og udvikle konkurrenceevnen gennem en restrukturering af det svenske svineprogram.

"I lyset af det utilfredsstillende resultat blev der foretaget beslutninger om mange justeringer af forretningen i løbet af første kvartal. På gruppeniveau betyder det, at der sker fremskridt med koncernens program om at forbedre og udvikle lønsomheden i 2014," lyder det fra Hannu Kottonen.

For resten af året forventer koncernen en indtjeningsmargin uden engangsomkostninger på 1-2 pct., og særligt tror man, at årets sidste kvartal vil performe stærkt.

Den danske forretning

I det mindre danske hjørne af den store slagteriforretning har HK Scan noteret et lille omsætningsfald på 2 mio. euro (15 mio. kr.) fra 56,2 mio. euro (419 mio. kr.) til 54 mio. euro (403 mio. kr.) i den forretning, der frem til 12. februar 2012 hed Rose Poultry. I dag har kyllingeslagteriet skiftet navn til HK Scan Denmark.

Mens prispresset fortsat er stort i markedet for frosne kyllinger, noterer koncernen sig, at der er positive strømninger i markedet for ferske kyllinger.

Slut med usund soja hos slagterigigant

Kødkæmpe lancerer nyt brand i Danmark

Danish Crown har købt kødets svar på Coca-Cola 

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier