FødevareWatch

Ny formand for Dansk Akvakultur

Den erfarne direktør Ivan Bundgård Sørensen skal stå i spidsen for milliardindustri.

Brancheforeningen Dansk Akvakultur, hvis medlemmer repræsenterer en eksport på 1,2 mia. kr., skal have ny formand. Ny konstitueret formand bliver cand. oecon Ivan Bundgård Sørensen. Han afløser Karl Iver Dahl-Madsen, som har valgt at træde tilbage efter seks år på posten.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra foreningen.

”Ivan er p.t. også formand for bl.a. Aller Aqua A/S, og han har tidligere varetaget bestyrelsesposter i en række danske og internationale virksomheder, herunder bl.a. Aqua Solution Internatonal (Belgien), Brdr. Ludvigsen og Erik Roug,” hedder det i meddelelsen med den tilføjelse, at Ivan B. Sørensen har et indgående kendskab til dansk og international akvakultur fra BioMar A/S, hvor han var adm. direktør i perioden 1996 til 2006 og vice president fra 2006 til 2007.

”Vi glæder os over, at der fra politisk side er en voksende forståelse for potentialet i dansk akvakultur, og vi kvitterer for, at vi er tænkt ind i regeringens vækstplan. Nu skal vi have fjernet de sidste barrierer for vækst, så vi kan få skub i produktionen og eksporten”, siger formand Ivan Bundgård Sørensen i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Vi kommer ikke uden om, at politikerne må tage ansvar og vise handlekraft, hvis vi skal nå helt i mål. Her ligger der en stor politisk opgave, som jeg tager meget alvorlig.”

Ny næstformand er skaldyrsopdrætter Lars E. Holtegård.

Positive tegn for dansk fiskeeksport

Producent af saltfisk atter i plus

Dansk fiskeri sejler i uroligt farvand

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier