FødevareWatch

Danish Crown fyrer de ansatte i Herning

Danish Crown-slagteriet i Herning må lukke i to dage på grund af frygt for svinepest. 555 ansatte fyres.

Foto: Finn Frandsen

Onsdagens mistanke om svinepest på Danish Crown-slagteriet i Herning får nu den konsekvens, at langt størstedelen af de 700 medarbejdere har fået en fyreseddel.

Det skyldes, at slagteriet er tvunget til at ligge stille de næste to dage.

"De er blevet opsagt på grund af force majeure, "siger Danish Crowns pressechef, Jens Hansen, til Herning Folkeblads nyhedsside, aoh.dk.

"Det vil sige, at der er opstået en situation, som er ude af vores kontrol, og ifølge overenskomsten har vi så denne mulighed. Men vi håber, at vi kan genansætte dem om to dage."

Genansættes ved falsk alarm

Om to dage vil man nemlig have afsluttet undersøgelsen af den døde gris, som er årsag til frygten for svinepest. Og hvis det viser sig, at der er tale om falsk alarm, så kan medarbejderne altså regne med genansættelse, fortæller Jens Hansen til Herning Folkeblad.

I modsat fald er der en helt ny situation.

"Og så forholder vi os til den, når vi kender resultatet af prøverne, " siger Jens Hansen, der ikke vil gisne om de eventuelle konsekvenser, hvis det skulle vise sig at gå sådan.

Slagter omkring 31.000 svin per uge

Fødevarestyrelsen forventer, at resultatet af de nye prøver er klar fredag eftermiddag.

Mistanken om svinepest i en gris, der var sendt til slagtning fra en besætning ved Skjern, opstod onsdag morgen, hvorefter slagteriet blev lukket af.

Der er cirka 555 ansatte på slagteriet, der slagter omkring 31.000 svin per uge. Slagteriet i Herning er det næstmindste svineslagteri hos Danish Crown.

Det mindste ligger på Bornholm.

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier