FødevareWatch

Danæg jagter ny topchef

Ægkoncernen er i fuld gang med søgningen efter en afløser for den tidligere topchef Jan Gerber, som har opsagt sit job på grund af en magtkamp i ejerkredsen.

Foto: POLFOTO

Danæg skal på benene igen, efter en magtkamp mellem koncernens andelshavere for en måned siden fik topchef Jan Gerber til at forlade selskabet.

Derfor er jagten på hans afløser nu blevet indledt. 

Konflikten mellem Danægs 31 svenske og 49 danske andelshavere, der brød ud i lys lue på en generalforsamling, fik både topchef Jan Gerber og bestyrelsesformand Lars Lunding til at forlade selskabet.

Formanden valgte dog siden at vende tilbage, og han leder nu Danægs jagt på en afløser for Jan Gerber, der har valgt at holde fast i sin afgang, selvom bestyrelsen meget gerne ville beholde ham.

"Søgningen efter Jans afløser er i fuld gang, og vi er også begyndt på samtaler med kandidater. Vi håber ikke, der går for lang tid, før vi har en ny koncernchef på plads," siger formand Lars Lunding til FødevareWatch.

Jan Gerber er stadig i Danæg, men han stopper endegyldigt med udgangen af april, oplyser Lars Lunding. Det er endnu ikke besluttet, hvem der skal være konstitueret direktør, indtil en permanent er fundet.

Kunne ikke leve med splid

Bestyrelsesformanden fortæller, at bestyrelsen har en klar idé om, hvilke kvaliteter den nye direktør skal have.

"Vi leder efter én, der kan meget af det samme som Jan Gerber. Det er hans linje med stort fokus på den kommercielle forretning, der skal køres videre," siger Lars Lunding.

Det var ellers netop et manglende fokus på den kommercielle forretning, der fik Jan Gerber til at forlade Danæg.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Beslutningen blev truffet på den omtalte generalforsamling i marts, hvor de danske andelshavere stemte nej til at blive ligestillet med de svenske efter måneders debat om emnet. Det gjorde svenskerne rasende, og nogle truede med helt at forlade Danæg.

Og det kunne Jan Gerber altså ikke leve med.

"Det er ikke holdbart, når politik pludselig får indflydelse på den kommercielle verden. Det har jeg taget konsekvensen af. Jeg vil gerne drive forretningen, men det skal være under kommercielle vilkår og ikke politiske," har han tidligere sagt til FødevareWatch.

Efterfølgende blev der holdt en ekstraordinær generalforsamling, hvor det blev besluttet, at en svensk stemme i fremtiden ville betyde lige så meget som en dansk. Men ændringen har altså ikke fået Jan Gerber til at fortryde beslutningen om at søge videre.

FødevareWatch har været i kontakt med Jan Gerber, som bl.a. er tidligere direktør i Fakta. Han oplyser, at han endnu ikke har fundet et nyt job.

Ejere begraver stridsøksen i Danæg

Stort ledelseskaos i Danæg

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier