FødevareWatch

Danish Crown: Vi frygter ikke svensk boykot

Et stort svensk supermarked har besluttet at stoppe salget af fersk svinekød fra Danmark, fordi man mener den danske dyrevelfærd er under lavmålet.

Foto: Joachim Adrian

Ultimo april kan svenske forbrugere ikke længere købe fersk svinekød i det svenske ICA-supermarked i Norrköp. Ledelsen har valgt at stoppe salget, da man ikke ønsker at sælge kød af dårlig kvalitet frembragt under ringe dyreetiske forhold, fremgår det af avisen Norrtelje Tidning.

Det får dog ikke danske Danish Crown til at ryste på hånden.

"Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at det sker, men når det er sagt, er det vigtigt at understrege, at der er tale med en enkeltstående butik. Vi er i dialog med vores svenske kunder hele tiden og arbejder i fællesskab på de kritikpunkter, der har været i nogle sammenhænge. Det går på, at vi løbende har nogle møder, hvor vores svenske kunder får afklaret de spørgsmål, de har. Vi arbejder på at finde nogle løsninger, så vores salg til Sverige kan fortsætte," siger pressechef Jens Hansen til FødevareWatch.

Er I ikke bange for at det spreder sig?

"Det kan vi selvfølgelig aldrig gardere os imod, men netop derfor er vi i tæt konktakt med ledelsen i de her kæder. Det, der gør sig gældende her, er, at ligesom i Danmark, består nogle af kæderne af selvstændige købmænd. Så lige meget hvad vi gør i denne sammenhæng, vil man aldrig kunne gardere sig imod det. En svensk købmand der bestemmer sig for, at han kun vil have svensk kød i køledisken, kan jo gøre det, hvis han vil, og på samme måde kan han gøre det her. Vi handler med kæderne på centralt hold, og der har vi en fin dialog," siger pressechefen.

Svenskere boykotter dansk svin

Ingen negativ effekt af kritisk svine-dokumentar

Landsforening: Svineaftale vil ramme eksporten hårdt

Mere fra FødevareWatch

Royal Unibrew vokser efter "meget stærk" genåbning

Bryggeriet fastholder dermed sine forventninger for 2022, både når det kommer til omsætning og driftsresultat. Især tilskrives bryggeriets evne til at håndtere prisstigninger som en årsagerne til den gode fremgang, der forventes at fortsætte året ud.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier