Aromakæmpe sluger rival i milliardhandel

Den tyske smags- og aromaspecialist Symrise, verdens fjerdestørste aktør på markedet, har opkøbt rival for stort milliardbeløb.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det tyske selskab Symrise har lukket en handel med franske Diana Group, der betyder, at man overtager konkurrenten på ingrediens- og aromamarkedet fra investeringsvirksomheden Ardian for 1,3 mia. euro, hvilket svarer til godt 9,3 mia. danske kroner. Det skriver Food Navigator.

Handelen er ikke endeligt godkendt af Ardian, som ejer aktiemajoriteten i Diana Group, men går den som forventet igennem vil Symrise blive en af verdens største aktører på smags- og aromamarkedet, hvor man pt. er det fjerdestørste selskab kun overgået af de schweiziske kæmper Givaudan og Firmenich, samt amerikanske International Flavors & Fragrances.

”Den planlagte integration af Diana vil skabe et set-up, som man ikke har set før, og som vil give os nye muligheder for rentabel vækst, der strækker sig udover vores nuværende marked, og sætte os i en fremragende position til at skabe fremadrettet værdi,” siger Symrises adm. direktør, Heinz Jürgen Bertram, til Food Navigator.

Handelen, som prissætter Diana til 14 gange selskabets seneste driftsresultat (EBITDA), forventes at gå endeligt igennem i tredje kvartal af indeværende år. Selskabet vil efter fusionen tegne sig for årligt salg på hele 2,3 mia. euro – svarende til 17,17 mia. kr.

Svensk oliekæmpe køber stor bageri-specialist

Vil Warren Buffet købe Kellogg?

Kinesiske virksomheder hungrer efter fødevareopkøb

Ny milliardfusion styrker Arlas vækst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også