FødevareWatch

Fonterra opretter ny kinesisk forretningsenhed

Den New Zealandske mejerikoncern Fonterra har udskilt sine kinesiske mejerigårde i en ny forretningsenhed, International Farming Ventures, som med tiden kan få ansvaret for at administrere selskabets mælkepuljer på en række markeder.

Foto: Fonterra/ PR

Mejerigiganten Fonterra har samlet sine mejerigårde i Kina til en ny selvstændig forretningsenhed kaldet International Farming Ventures. Det skriver det New Zealandske medie Farmer’s Weekly.

Hollandske Henk Bles er blevet udpeget til midlertidig direktør for forretningsenheden for de næste seks måneder, hvor han vil rapportere direkte til den ligeledes hollandske topchef Theo Spierings, indtil man kan udpege en permanent chef til afdelingen.

Henk Bles har mere end 30 års erfaring indenfor mejeriområdet bl.a. genne sit selskab The Friesian, som opererer indenfor udvikling af mejeri-forsyningskæder i Rusland, Afrika, Mellemøsten og Østeuropa, skriver mediet.

Næste stop Rusland?

Og især hans erfaringer fra førstnævnte land kan komme Fonterra til gode. Theo Spierings har således tidligere udtrykt et ønske om at øge mælkeforsyningen og oprette flere mælkepuljer – såkaldte ”milk pools” - i lande som netop Rusland og Indien.

Topchefen sagde dog i forbindelse med selskabets halvårsregnskab i marts, at man ikke umidelbart har planer om at investere yderligere i Rusland på nuværende tidspunkt, selvom man ser det som et spændende marked. Samtidig er en planlagt frihandelsaftale mellem New Zealand og Rusland sat i bero pga. Krim-krisen. Men går den igennem, kan det igen åbne døren for yderligere aktivitet i Rusland for Fonterra ifølge mediet.

I første omgang er fokus dog udelukkende på Kina, og her forventer man, at fem store sammenslutninger af mejerigårde i landet skal levere en milliard liter mælk årligt inden 2020.

Læs artiklen fra Farmer’s Weekly her.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier