FødevareWatch

Svensk oliekæmpe køber stor bageri-specialist

Den svenske olieproducent AarhusKarlshamn vil med opkøbet af stor belgisk producent af fedtstoffer vokse yderligere, og med opkøbet sætter man sig tungt på fedtproduktionen i Vesteuropa.

Foto: PR

Den store svenske oliekoncern AarhusKarlshamn(AAK), der ud af produktionsfaciliteter i blandt andet Aarhus og Karlshamn ved Malmø producerer vegetabilske olier til brug i fødevareindustrien, har som led i stor vækststrategi opkøbt en større belgisk olieproducent, der er specialiseret indenfor fremstillingen af fedstoffer til bagerindustrien.

Den belgiske virksomhed, CSM Benelux NV beliggende i byen Merksem, omsatte sidste år for omkring 900 mio. danske kroner og beskæftiger i omegnen af 100 personer. Opkøbet er led i en større vækststrategi, som allerede blev indledt i AahusKarlshamn i 2010, og som forventes fuldt implementeret i løbet af 2015-2016.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier