FødevareWatch

Analytiker: Absolut et godkendt regnskab fra Chr. Hansen

Analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, har masser af ros tilovers for ingreingrediensvirksomheden Chr. Hansens netop aflagte regnskab.

Foto: PR

Chr. Hansens regnskab for andet kvartal falder i god jord hos Alm. Brand Markets. Analytiker Michael Friis Jørgensen var inden regnskabet ellers en smule skeptisk efter et svagt første kvartal, men den skepsis er gjort til skamme. Derfor venter han også, at aktiemarkedets dom bliver med en pil opad.

"Med 10 pct. organisk vækst, synes jeg, at Chr. Hansen viser, at det afdæmpede første kvartal var en enlig svale. Så det er absolut et godkendt regnskab," siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Samlet kom Chr. Hansen ud af andet kvartal 2013/14 med en omsætning på 181,5 mio. euro, og et resultat af primær drift (EBIT) på 41,6 mio. euro. Konsensus var ifølge SME Direkt, at omsætningen ville stige til 186 mio. euro fra 174,4 mio. euro, og at driftsresultatet ville vokse til 43,0 mio. euro fra 32,6 mio. euro i andet kvartal af 2012/13. Resultatet er dog belastet af særlige poster på 3,4 mio. euro mod ventet 2 mio. euro, og samtidig skyldes en del af mankoen på toplinjen formentlig drilske valutakurser, vurderer Michael Friis Jørgensen.

Han spotter dog også stadig sorte pletter i regnskabet.

"Problemområderne, som er Colors og probiotika, er der stadigvæk. Her er vi ikke blevet meget klogere. Men overordnet var jeg nervøs for, at vi skulle ned at diskutere bunden af guidance, hvis der kom endnu et svært kvartal, og det er tilbagevist med det her regnskab," siger Michael Friis Jørgensen.

Natural Colors havde en negativ organisk vækst på 2 pct. i andet kvartal. Omsætningen for probiotiske faldt målt på halvårsbasis, men steg i andet kvartal.

Aktien i Chr. Hansen er efterfølgende ikke bare åbnet med pil opad, men tordner i vejret med 7 pct. til 229,4 kr.

Chr. Hansen lever op til vækstambitioner

Her er de dygtigste chefer i fødevaresektoren

"Fødevarestyrelsen spænder ben for nye produkter"

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier