FødevareWatch

Kathrine og Alfred vil dyrke tomater i Sverige

Danmarks største tomatgartneri udvider butikken til Sverige. Her bygger selskabet med de kendte ”Kathrine & Alfreds”- tomater drivhuse i Skåne for 60 mio. kr.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det danske afgiftsniveau på energi er blevet så tung en byrde at bære for danske Alfred Pedersen & Søn i Bellinge ved Odense, at de nu udbygger på den anden side af Øresund, skriver business.dk.

Tomatfirmaet med de kendte "Kathrine & Alfreds"-tomater og peberfrugter bygger nu 40.000 kvadratmeter drivhuse i Skåne til 60 mio. kr.

Som konsekvens heraf kan det danske firma ansætte 35 svenskere. De høje danske energiafgifter og de høje danske lønninger er årsagen til, at jobbene ikke går til virksomhedens danske afdeling.

Drivhuse bruger nemlig meget strøm for at skaffe lys nok til, at tomater og peberfrugt kan gro. Derfor har afgifternes størrelse stor betydning for gartneribranchen.

Direktør Mads Pedersen, der ejer gartneriet Alfred Pedersen & Søn, vil årligt spare 2,5 mio. kr. på energiafgifter og 6 mio kr. på løn.

Alfred Pedersen & Søn har i dag 80.000 kvadratmeter drivhuse med tomater i Sverige. Med den svenske udvidelse bliver produktionen i Sverige på linje med Danmark, hvor den dækker 125.000 kvadratmeter drivhuse.

Læs historien hos business.dk her.

Turn-around sætter sine spor i handelsfirma

DLG ser kæmpe potentiale i nyt grøntmarked

Iværksætter revolutionerer cateringgigants online-liv

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier