FødevareWatch

Fakta trækker Coop markant ned

Som forventet oplevede detailgiganten Coop en markant økonomisk nedgang i 2013, viser nyt regnskab. Specielt Fakta-kæden bløder. "Stærkt utilfredsstillende," siger direktør Peter Høgsted.

Foto: Torben Stroyer/Ritzau Scanpix

Et stærkt skuffende resultat.

Sådan karakteriserer Coops adm. direktør, Peter Høgsted, det regnskab for 2013, som detailkoncernen netop har offentliggjort.

Regnskabet viser en nedgang i driftsresultatet fra 287 mio. kr. i 2012 til 85 mio. kr. i det forgangne år. Dermed er resultatet Coops svageste i ni år. Til sammenligning havde Coops ærkerival, Dansk Supermarked, i 2013 et driftsresultat på 2,4 mia. kr.

Direktør Peter Høgsted lægger ikke skjul på, at det er koncernens discountkæde Fakta, som er det store problembarn i regnskabet.

"Driften af butikkerne i 2013 viser stor fremgang i resultaterne for SuperBrugsen og Irma, en markant forbedring for Kvickly, og et tilfredsstillende resultat for Dagli´Brugsen. Til gengæld har vores kraftige ekspansion af Fakta, hvor vi har åbnet cirka 50 nye butikker, været kostbar og medført et stærkt utilfredsstillende resultat. Derfor er Fakta også vores topprioritet i 2014," udtaler han i en meddelelse.

Peter Høgsted blev ansat i Coop i efteråret 2013, efter tidligere direktør Jesper Lien var blevet fyret på grund af uenigheder om Coops fremadrettede strategi.

Forventer meget bedre 2014

Coop oplevede i 2013 en beskeden nedgang i omsætningen, som endte på 44,4 mia. kr. mod 44,8 mia. kr. året før. Det var dog forventet, at koncernen skulle komme ud med et langt større nedgang i driftsresultatet.

Berlingske har således tidligere på året rapporteret, at Fakta i løbet af 2013 har tabt op imod 100 mio. kr., og kædens direktør, Niels Karstensen, har tidligere udtalt, at Fakta ikke kan være stolte af noget i løbet af året.

Coop har i 2013 flyttet arbejdspladser til Indien, fyret i Danmark og været ude i en stor centralisering af koncernen. Men det har altså endnu ikke haft en tilstrækkelig positiv indvirkning på resultatet.

Fødevarer, drikkevarer, detail, leverandører og services. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

I 2014 skulle det dog gerne blive bedre, fastslår Coop, der forventer et "væsentligt bedre resultat, primært i Fakta".

Detailekspert ser kulsorte skyer over Dagrofa

Coop ramt af strejke

Coop afviser kategorisk hypermarkeder

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier