FødevareWatch

Fakta trækker Coop markant ned

Som forventet oplevede detailgiganten Coop en markant økonomisk nedgang i 2013, viser nyt regnskab. Specielt Fakta-kæden bløder. "Stærkt utilfredsstillende," siger direktør Peter Høgsted.

Foto: Torben Stroyer/Ritzau Scanpix

Et stærkt skuffende resultat.

Sådan karakteriserer Coops adm. direktør, Peter Høgsted, det regnskab for 2013, som detailkoncernen netop har offentliggjort.

Regnskabet viser en nedgang i driftsresultatet fra 287 mio. kr. i 2012 til 85 mio. kr. i det forgangne år. Dermed er resultatet Coops svageste i ni år. Til sammenligning havde Coops ærkerival, Dansk Supermarked, i 2013 et driftsresultat på 2,4 mia. kr.

Direktør Peter Høgsted lægger ikke skjul på, at det er koncernens discountkæde Fakta, som er det store problembarn i regnskabet.

"Driften af butikkerne i 2013 viser stor fremgang i resultaterne for SuperBrugsen og Irma, en markant forbedring for Kvickly, og et tilfredsstillende resultat for Dagli´Brugsen. Til gengæld har vores kraftige ekspansion af Fakta, hvor vi har åbnet cirka 50 nye butikker, været kostbar og medført et stærkt utilfredsstillende resultat. Derfor er Fakta også vores topprioritet i 2014," udtaler han i en meddelelse.

Peter Høgsted blev ansat i Coop i efteråret 2013, efter tidligere direktør Jesper Lien var blevet fyret på grund af uenigheder om Coops fremadrettede strategi.

Forventer meget bedre 2014

Coop oplevede i 2013 en beskeden nedgang i omsætningen, som endte på 44,4 mia. kr. mod 44,8 mia. kr. året før. Det var dog forventet, at koncernen skulle komme ud med et langt større nedgang i driftsresultatet.

Berlingske har således tidligere på året rapporteret, at Fakta i løbet af 2013 har tabt op imod 100 mio. kr., og kædens direktør, Niels Karstensen, har tidligere udtalt, at Fakta ikke kan være stolte af noget i løbet af året.

Coop har i 2013 flyttet arbejdspladser til Indien, fyret i Danmark og været ude i en stor centralisering af koncernen. Men det har altså endnu ikke haft en tilstrækkelig positiv indvirkning på resultatet.

Fødevarer, drikkevarer, detail, leverandører og services. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

I 2014 skulle det dog gerne blive bedre, fastslår Coop, der forventer et "væsentligt bedre resultat, primært i Fakta".

Detailekspert ser kulsorte skyer over Dagrofa

Coop ramt af strejke

Coop afviser kategorisk hypermarkeder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier