Wal-Mart sagsøger Visa

Kreditkortudbyderen Visa mener, at den gigantiske amerikanske detailkæde, Wal-Mart, har pålagt kunderne urimeligt høje gebyrer. Nu kræver de 5 mia. dollar i erstatning.
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske detailhandel Wal-Mart sagsøger nu Visa for mere end 5 mia. dollar. Søgsmålet begrundes med urimeligt høje gebyrer pålagt Wal-Marts kunder, som over en periode på ni år angiveligt har indbragt Visa hele 350 mia. dollar, svarende til 1357 mia. kr. Det skriver Wall Street Journal.

Visa bebrejdes i anklageskriften for at udnytte deres markedsposition til at afkræve for høje gebyrer, og at det er gået ud over Wal-Marts kundetilgang og finansielle resultater.

"Visas konkurrenceskadelige adfærd har tvunget Wal-Mart til at hæve detailprisen betalt af kunderne og/eller sænke serviceniveauet som et middel til at udligne de kunstigt høje gebyrer på betalingskort. Derfor sælger vi mindre, end vi ville have gjort," vurderer en repræsentant for Wal-Mart til Wall Street Journal.

Søgsmålet forventes desuden af afslutte mere end 50 separate sager mod Visa, og det kan derfor blive en dyr fornøjelse for kreditkortudbyderen.

Frankrig på vej med høje fastfood-afgifter

Kaffekæde rammes af øget internethandel

Fødevarernes Silicon Valley er en succes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg