FødevareWatch

Wal-Mart sagsøger Visa

Kreditkortudbyderen Visa mener, at den gigantiske amerikanske detailkæde, Wal-Mart, har pålagt kunderne urimeligt høje gebyrer. Nu kræver de 5 mia. dollar i erstatning.

Den amerikanske detailhandel Wal-Mart sagsøger nu Visa for mere end 5 mia. dollar. Søgsmålet begrundes med urimeligt høje gebyrer pålagt Wal-Marts kunder, som over en periode på ni år angiveligt har indbragt Visa hele 350 mia. dollar, svarende til 1357 mia. kr. Det skriver Wall Street Journal.

Visa bebrejdes i anklageskriften for at udnytte deres markedsposition til at afkræve for høje gebyrer, og at det er gået ud over Wal-Marts kundetilgang og finansielle resultater.

"Visas konkurrenceskadelige adfærd har tvunget Wal-Mart til at hæve detailprisen betalt af kunderne og/eller sænke serviceniveauet som et middel til at udligne de kunstigt høje gebyrer på betalingskort. Derfor sælger vi mindre, end vi ville have gjort," vurderer en repræsentant for Wal-Mart til Wall Street Journal.

Søgsmålet forventes desuden af afslutte mere end 50 separate sager mod Visa, og det kan derfor blive en dyr fornøjelse for kreditkortudbyderen.

Frankrig på vej med høje fastfood-afgifter

Kaffekæde rammes af øget internethandel

Fødevarernes Silicon Valley er en succes

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier