FødevareWatch

Overskuddet skrumper hos æggigant

En af landets største producenter af æg, Hedegaard Foods, må indkassere en nedgang i resultatet for 2013. Det viser et netop offentliggjort regnskab.

Til trods for en stigning i æggeforbruget i både Danmark og Sverige har Hedegaard Foods oplevet et lille fald på bundlinjen i 2013.

Den nordjyske koncern har øget sin omsætning med 6 mio. kr. til 939 mio. kr. i 2013, men overskuddet er faldet fra 28 mio. kr. i 2012 til 25,4 mio. kr. i 2013.

Ifølge direktør Ivan Noes Jørgensen er regnskabet påvirket af Hadsund-selskabets store investeringer i Sverige.

"I et sådant marked er det vigtigt at have fokus på den daglige drift og omkostningsreduceringer, og i 2013 blev der investeret over 50 mio. kr. til at styrke dette. Vi er derfor godt på vej til at realisere målet om at blive Nordens mest effektive ægpakkeri-koncern," udtaler han i en meddelelse.

Hedegaard Foods har længe kæmpet med at nedbringe selskabets omkostninger, og siden 2010 er de sænket med 20,3 pct. Det skyldes ikke mindst, at alle selskabets aktiviteter i Sverige er blevet samlet på selskabets fabrik i Skara, hvor man har Sveriges største pakkemaskine.

Forbruget af æg stiger

Hedegaard Foods og Danæg er landets klart største producenter af skalæg. De er blevet hjulpet vej af, at forbruget af skalæg i 2013 steg 2-3 pct. i både Danmark og Sverige.

Den udvikling vil fortsætte, forudser Hedegaard Foods, som i 2014 vil kæmpe for at holde markedspositionen i de to lande.

"Hedegaard Foods koncernen har et stort potentiale. Fokus i 2014 vil være på at nå det rette omkostningsniveau og styrke markedspositionerne i Danmark og Sverige mest muligt. På lidt længere sigt skal dette være udgangspunktet for en ekspansionsstrategi, hvor fokus vil blive rettet mod passende akkvisitioner rundt om Østersøen," udtaler bestyrelsesformand Christian Junker i en meddelelse.

Hedegaard Foods har 189 ansatte og har hovedkontor i Hadsund.

Hedegaard kan ikke følge økoboom

Stort ledelseskaos i Danæg

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier