Skagen-fiskere fordobler millionoverskud

Fiskeriselskabet Skagerak Pelagic havde fart på i 2013 og scorede et overskud på 20,7 mio. kr. Det er en fordobling i forhold til året før.
Foto: JP
Foto: JP

Efter nogle ekstremt hårde år fra 2007 til 2011 har fiskerivirksomheden Skagerak Pelagic for alvor fået vendt skuden i den rigtige retning.

I 2012 landede selskabet et overskud på 10 mio. kr., og i 2013 er det blevet til en fordobling med 20,7 mio. kr. på bundlinjen. Det fordoblede overskud har Skagerak Pelagic fået i nettet, selvom omsætningen ligger på 523 mio. kr. - præcis det samme som i 2012.

I regnskabet bliver årets resultat i Skagen-selskabet, som har specialiseret sig i sildeprodukter, karakteriseret som "tilfredsstillende".

"Driften i 2013 har været påvirket af et højt aktivitetsniveau, hvilket har betydet reducerede produktionsomkostninger og dermed en stigende dækningsgrad," skriver ledelsen.

Hårdt 2014 i sigte

Skagerak Pelagic, der er ledet af direktør Peter Kongerslev, er trods det gode resultat skeptisk omkring fremtiden.

For året 2014 forudser ledelsen således et resultat på et lavere niveau end i det netop offentliggjorte regnskab, hvilket skyldes en forventning om et lavere aktivitetsniveau.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Med det dugfriske overskud på 20,7 mio. kr. har Skagerak Pelagic for alvor fået rettet op på kriseårene fra 2007 til 2011, hvor selskabet opnåede et samlet underskud på næsten 30 mio. kr.

Storaktionæren i det Skagen-baserede selskab er Skagerak Holding, som ejer 76 pct. og  ledes af Iver Espersen, mens V.G. Mikkelsen Holding med Skagen-aktionæren Viggo Mikkelsen i spidsen ejer de resterende 23 pct.

Danske fiskere hiver milliarder op af Nordsøen 

Fiskerikoncern bløder efter svindel for millioner 

Fiskekoncernen Jeka Group lander stort overskud 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også