FødevareWatch

Stort ledelseskaos i Danæg

Uenigheden er brudt ud i lys lue hos Danæg. Koncernchef Jan Gerber har sagt op, mens formand Lars Lunding også har forladt posten - for siden at komme tilbage.

Foto: Thomas Borberg

Årets generalforsamling i det andelsejede fødevareselskab Danæg endte i totalt kaos.

Uenighed om en række vedtægter førte til, at både topchef Jan Gerber og formand Lars Lunding forlod posten. Sidstnævnte er dog siden vendt tilbage. Det skriver Børsen.

"Hvis jeg ikke kan drive forretning ud fra de rigtige kommercielle vilkår, kan jeg ikke blive i den stilling. Baglandets indflydelse på forretningen har overrasket mig meget, og det har jeg taget konsekvensen af," siger Jan Gerber til Børsen, men afviser at uddybe nærmere.

Ifølge Børsens oplysninger handler striden om, at Danægs 51 danske og 31 svenske ejere ikke er ligestillede. Selvom svenskerne står for halvdelen af omsætningen, har de angiveligt kun halvt så meget magt som danskerne.

Overskud i 2013

For to uger siden kom Danæg med regnskab for 2013, som viste et overskud på 10 mio. kr. Jan Gerber fortalte i den forbindelse FødevareWatch, at han havde håbet på mere.

”Der har været nogle ekstreme priskampe specielt på det svenske marked og kampe omkring markedsandele, så det har været en rigtig stor byrde i 2013,” sagde han.

Han fortalte desuden, at Danæg forventer et langt bedre 2014 , men det bliver altså uden den tidligere Fakta-chef som kaptajn.

Danæg holder en ny ekstraordinær generelforsamling 3. april, hvor der vil blive meldt yderligere ud om situationen.

Du kan læse Børsens historie her.

Danæg-boss: Vi er ramt af ekstrem svensk priskrig

Nye direktører på trapperne i Kvickly og SuperBrugsen

Hedegaard kan ikke følge økoboom

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier