FødevareWatch

Verdens største bryggeri lider i Rusland

Bryggerikæmpen AB InBev er hårdt ramt af stramninger i Rusland og lukker nu endnu en afdeling i landet. Det er den tredje på to år.

Den russiske regering besluttede for få år siden at begrænse russernes alkoholindtag, og det har ramt AB InBev, verdens største bryggeri, hårdt.

Det belgisk-baserede selskab, som står bag store mærker som Budweiser, Corona og Stella Artois, lukker nu sit bryggeri i den russiske by Perm. Det betyder, at AB InBev nu har seks russiske afdelinger tilbage efter at have lukket ned i Kursk i 2012 og Novocheboksarsk i 2013.

Det skriver Reuters.

Udviklingen skyldes en nedgang i det russiske marked på mere end 25 siden 2008 som følge af hævede alkoholskatter, forbud mod markedsføring og begrænset mulighed for salg i kiosker.

"På grund af en generel nedgang i markedet som følge af øgede skatter og andre administrative byrder er vi nødt til at reagere og tage de nødvendige skridt for at blive i Rusland," skriver AB InBev i en meddelelse.

Sidste år faldt bryggerigigantens omsætning i Rusland med 13,6 pct.

Rublens dyk kan koste Carlsberg stort milliontab 

Carlsberg-konkurrent afviser salgsrygter 

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier