FødevareWatch

Ukrainekrise sætter chokoladefirma på standby

Den højspændte situation i Ukraine har store konsekvenser for en stribe danske virksomheder, der ikke kan komme af med deres varer.

Foto: JP

Urolighederne i Ukraine har stor betydning for en stribe fynske firmaer. Det skriver dr.dk

Chokoladeproducent Henrik Konnerup på Sydfyn er én af dem, der kan mærke krisen. Virksomheden har 8-10 paller chokolade stående i Danmark, der egentlig skulle have været sendt til Ukraine, men nu ikke kan komme af sted.

"Lige nu står det til afhentning hos os. Og vi venter spændt på, hvornår det kan blive transporteret ind," siger Henrik Konnerup.

Det er langt fra kun Henrik Konnerups forretning, der lider under krisen i Ukraine. FødevareWatch talte for nyligt med stald - og foderproducenten Skiold, som i februar etablerede en afdeling af firmaet i Ukraine. De oplever, hvordan tandhjulene er gået fuldstændigt i stå i nye projekter da det er meget svært at opnå finansiering.

I brancheorganisationen Dansk Agroindustri,  som tæller 102 danske maskinfabrikantproducenter, holder sektorleder Allan Pedersen et vågent øje med situationen i både Ukraine og Rusland. Organisationen har netop udarbejdet en ny strategi som anbefaler medlemmerne at drive forretning i særligt Rusland.

For en stund overvejede bestyrelsen i Dansk Agroindustri om de skulle ændre visse anbefalinger i strategien, men på et bestyrelsesmøde i tirsdags besluttede man sig alligevel for at holde fast i den vedtagne kurs ud fra tanken om, at Rusland er dybt afhængig af omverdenen og før eller siden må genoptage handlen med omverdenen.

Virksomheder til krisemøde om Rusland

"Alt er gået i stå i Ukraine"

Dansk Agroindustri: Vi satser fortsat på Rusland

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier