FødevareWatch

Ny aftale om svinevelfærd

Fødevareministeriet kalder ny aftale om svins velfærd for historisk. Bred enighed om aftale.

Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO/ARKIV

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har i dag indgået en aftale med blandt andre Landbrug & Fødevarer, Dyrenes Beskyttelse og detailhandlen om en indsats for markant bedre dyrevelfærd for svin.

Det oplyser Fødevareministeriet i en pressemeddelelse torsdag aften.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Ministeriet fremhæver først og fremmest, at der med planen skal ske afgørende fremskridt, når det gælder de mange millioner dødfødte pattegrise årligt. Mere præcist er der tale om godt et par millioner færre døde pattegrise årligt. Udover at forbedre dyrevelfærden vil en gevinst ved det være flere slagtesvin - eller flere smågrise til eksport.

"Jeg er stolt over, at vi i dag tager et historisk skridt hen mod bedre dyrevelfærd i svinestaldene, som blandt andet betyder, at der i 2020 hver eneste dag er flere tusind færre døde pattegrise. Jeg vil gerne rose alle parter for deres store mod og vilje til at finde frem til denne ambitiøse erklæring. Det har ikke været nemt. Nu skal den gode vilje omsættes til en handlingsplan, der styrker både dyrevelfærden og konkurrenceevnen," siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, er også tilfreds og siger, at parterne med aftalen har "styrket det fremadrettede arbejde med at finde løsninger på nogle af svineproduktionens store udfordringer."

Og fra Dyrenes beskyttelse, lyder denne kommentar fra direktør Britta Riis:

"Dyrenes beskyttelse glæder sig over de gode intentioner, der ligger i den fælles erklæring. Med den i hånden har ministeren et grundlag for at udarbejde en konkret handlingsplan, gerne så hurtigt som indenfor de næste par måneder. Derved kommer grisene i staldene også til at mærke, at intentionerne er blevet til forbedringer."

Landsforening udelukket fra svinetopmøde

Danskerne ønsker økosvin - men vil ikke betale

Dan Jørgensen: Supermarkeder skal stoppe kastration 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier