FødevareWatch

Tysk gødningsproducent straffet for lavt udbytte

Den tyske gødningsgigant K+ S skuffer på udbyttet og leverer driftsresultat, der ligger 18 pct. under 2012-niveau.

Foto: FINN FRANDSEN

Tyske K+S, der tjener sine penge på gødning og salte, klarede sig bedre end ventet målt på driften i 2013, men til gengæld skuffede det udbytte, som selskabet stiller sine aktionærer i sigte for regnskabsåret, og det sender aktien på retur.

K+S omsatte for 3,95 mia. euro sidste år - stort set ganske som året før, hvor omsætningen var 3,94 mia. euro. Til gengæld var salget en spids bedre en analytikernes forventninger, der ifølge Bloomberg News lød på 3,86 mia. euro.

Driftsresultatet (EBIT) blev 656 mio. euro, og selv om det var et fald på omkring 18 pct. fra 2012, var det noget bedre end analytikernes forventninger om et driftsoverskud på 633,9 mio. euro.

K+S planer om at udbetale et udbytte på 0,25 euro per aktie for 2013 var til gengæld en gedigen skuffelse for markedet. Ifølge Bloomberg News ventede analytikerne en dividendeudbetaling på 0,85 euro per aktie, og det bliver aktien straffet for på børsen i Frankfurt.

K+S-aktien falder med 2,7 pct. til 24,37 euro efter regnskabet.

V: Tosset at indføre alpe-regel for skrå marker

Landbrugsjord for milliarder bliver ramt af ny regel

Udsigt til milliardvækst i mælkeproduktionen 

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier