Danish Crown på opkøb i Benelux gennem guldæg

Slagterikoncernen har gennem datterselskabet Dat-Schaub købt op i hollandsk selskab.
Foto: Pr/dat-schaub
Foto: Pr/dat-schaub

Danish Crown har i regi af datterselskabet Dat-Schaub været på opkøb i Benelux.

Således har slagterikoncernen siden midten af april været majoritetsaktionær i det hollandske selskab Selo Verpakking og Selo Belgien, der er blandt de ledende aktører inden for salg af kunsttarme til pølseproduktion i Holland, Belgien og Luxumbourg, oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse. 

”Vi ser frem til at indlemme Selo-selskaberne i Dat-Schaub-familien med et klart mål om at blive stærkere repræsenteret i Benelux. Vi har kendt virksomheden gennem mange år som kollegaer, så da vi kontaktede ejerne, var der ikke langt til en aftale,” udtaler Jan Roelsgaard, der er adm. direktør for Dat-Schaub. 

Selo-selskaberne forhandler ligesom Dat-Schaub kunsttarme til pølse- og fødevareproduktion og forhandler ligeledes produkter fra den spanske producent Viscofan, skriver Danish Crown. 

”Vi er glade for at blive en del af Dat-Schaub. Selo er de seneste år vokset og er nu blandt markedslederne inden for salg af kunsttarme. Ved at blive en del af Dat-Schaub forbedrer vi vores produktsortiment væsentligt til fordel for vores kunder,” fortæller Oskar Nijkamp, der er adm. direktør for Selo Verpakking og Selo Belgien, i pressemeddelelsen. 

Dat Schaub køber i alt 70 pct. af aktierne i Selo-selskaberne, mens den nuværende ledelse beholder de resterende ejerandele. 

Planen er, at forretningen fremadrettet skal udvikles gennem salg af hele Dat-Schaubs produktportefølje til kunder i Benelux.

Dat Schaub, der er er blandt de globale markedsledere på markedet for naturtarme, har de seneste år sat den ene top- og bundlinjerekord efter den anden, ligesom der er blevet lagt til på indtjeningen. 

I 2021/22 omsatte Dat-Schaub for 5,3 mia. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også