Danish Crown køber Skare-bygninger i Vejen

Slagterikoncern mangler bygninger til ekstra forædling i Danmark og køber derfor de tidligere Skare-produktionslokaler.
Fremover skal der stå Danish Crown på bygningerne, som hidtil har huset Skare-koncernens hovedkontor i Vejen. | Foto: Jens Dresling
Fremover skal der stå Danish Crown på bygningerne, som hidtil har huset Skare-koncernens hovedkontor i Vejen. | Foto: Jens Dresling

Danish Crown er køber af de nu tidligere Skare produktionsbygninger i Vejen.

Dermed vil der igen om en rum tid blive fødevareproduktion i den nu tidligere virksomheds lokaler.

Det offentliggør Danish Crown i en pressemeddelelse torsdag middag.

Overtagelsen sker per 1. april og slagterikoncernen overtager ifølge meddelelsen hele 14.000 kvadratmeter bygninger, hvoraf størstedelen er beregnet til fødevareproduktion, fremgår det.

”Som alle ved, var det pludseligt, bygningerne blev udbudt til salg. Det åbnede nogle uventede muligheder for os, for vi stod overfor at skulle bygge nyt i Danmark, og det ville ikke alene blive dyrere for os, det ville også have en markant længere tidshorisont, så vi blev hurtigt enige med den tidligere ejer,” udtaler Søren F. Eriksen, der er koncernproduktionsdirektør i Danish Crown.

Han fortæller, at man endnu ikke kan sige, hvilken form for produktion, der skal være i bygningerne. I og med, at der ingen slagterimulighed er i bygningerne, vil det dog uden tvivl være tale om en form for forædling - af enten kreaturer, grise eller plantebaserede produkter.

”Vi laver den her investering med sigte på at styrke vores innovationskraft i Nordeuropa. Vi har et klart mål om at kunne tilbyde vores kunder i Nordeuropa flere nye produkter, og vi har længe haft en strategi om at markere os stærkere på eksempelvis markedet for måltidsløsninger, som er i konstant vækst. Købet af bygningerne åbner også andre muligheder for os, så derfor vil vi bruge de kommende måneder på at lægge en detaljeret plan,” udtaler Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown. 

Så sent som i fredags kom det frem, at det ikke var lykkedes kuratorerne i Skare-konkursboerne at sælge virksomheden som going concern. Derfor måtte man opsige samtlige medarbejdere i de konkursramte selskaber. og overgå til at forsøge at sælge inventar og varelager hver for sig. Danish Crown har ikke overtaget inventar eller produktionsudstyr, fremgår det af pressemeddelelsen.

Med til at besværliggøre et salg var, at bygningerne i Vejen ikke var ejet af de konkursramte selskaber, men af Kurt Skare personligt, forklarede Boris Frederiksen, kurator i konkursboerne og partner i Kammeradvokaten.

Derfor er det da også Kurt Skares rekonstruktør, Henrik Selchau, som har været sælger af bygningerne

Parterne har ikke ønsket at offentliggøre salgssummen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, AgriWatch.)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også