Chr. Hansen: Gevinst efter fusion svinder ind

Chr. Hansen aktionærerne har fået udvandet deres gevinst grundet store kursfald til Novozymes efter meddelelsen om fusion af de to selvskaber. Analytikere vurderer imidlertid, at intet tyder på, at Novozymes har budt for lavt.
Foto: PR/E+
Foto: PR/E+
Marketwire

Gevinsten efter fusionen svinder ind, men Novozymes har ikke budt for lavt, da selskabet i mandags opkøbte ingredienskoncernen Chr. Hansen. 

Det skriver Jyllands Posten Erhverv.

For at acceptere fusionen er aktionærerne i Chr. Hansen blevet lovet en prispræmie på 49 pct. Men efter offentliggørelsen af fusionsplanerne mandag er kursen på Novozymes aktier faldet med hele 15 pct. Det har medført, at præmiens dagsværdi for Chr. Hansen aktionærerne i stedet er endt omkring 24 pct.

Vurderingen fra flere analytikere er, at det er tvivlsomt, hvorvidt Chr. Hansens aktionærerne kunne have fået større gevinster andet sted fra.

”Det er forventeligt, at en del af kurspræmien efterfølgende handles væk i markedet. Det sker typisk, og omfanget afgøres blandt andet af finansieringsmodellen. Umiddelbart er der ingen indikationer af, at Novozymes har budt for lavt. Faktisk vil der nok være nogle, som mener, at buddet er vel højt, siger Per Fogh der er aktieanalytiker i Sydbank,” ifølge Jyllands Posten Erhverv.

Aktiechef i HC Andersen Capital Michael Friis er enig i vurderingen, at der ingen indikationerne er på, at Novozymes har budt for lavt. Aktiechefen pointerer, at grundet de store gevinster, som kan forventes efter fusionen, kan buddet vise sig at være rimeligt, skriver Jyllands Posten Erhverv.

Fondsformand: Tilfreds med fusion - rivaler var årsagen

Novozymes-formand: Vi betaler præmie - og skaber værdi til alle

Storfusion får afdæmpet modtagelse: Markedsværdien er slået bak

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også