FødevareWatch

Store prisstigninger giver udsigt til dyre julefrokoster i år

Danskernes julefrokoster tegner sig til at blive en dyr affære i år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix.

Danskerne skal forberede sig på at punge ekstra ud, når julefrokostsæsonen skydes i gang - i hvert fald, hvis der serveres en traditionel julemenu.

Ifølge Danmarks Statistik har inflationen forårsaget store prisstigninger på mange af de føde- og drikkevarer, der traditionelt bliver indtaget rundt om de danske julefrokostborde, herunder frikadeller, flæskesteg, æg og alkohol.

”Er man til den helt klassiske julefrokost med leverpostej, frikadeller og æg, og har man fået indkøbstjansen i år, så kan man godt forvente, at den vil komme til at koste lidt mere i år end sidste år. Den høje inflation har betydet prisstigninger på mange fødevarer og alkohol, og det rammer mange af de fødevarer, som man traditionelt vil anvende til julefrokosten,” udtaler Christian Lindeskov, afdelingsleder i Danmarks Statistik, i en meddelelse.

Prisen på svinekød er ifølge Danmark Statistik steget med 10,8 pct., mens ægpriserne har taget et nøk opad på 19,2 pct.

Brød og smør koster henholdsvis 14,9 pct. og 34,7 pct. mere end sidste år, mens prisen på friske fisk er steget med 18,5 pct. Grøntsagerne koster 6,7 pct. mere.

Skal julefrokosten ikke holdes hjemme, men på restaurant eller café, skal man ifølge Danmark Statistik regne med at punge 9,9 pct. mere ud end sidste år. Prisen på catering er steget med 9,3 pct.

Pres på kalkunmarked op til amerikansk højtid

Forbrugerpriserne fortsætter med at brage op

Først anden og nu flæskestegen - begge er truet til jul

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier