FødevareWatch

Madspild kommer på skoleskemaet i denne uge

Mad skal i munden og ikke i skraldespanden. Tiltag vil i forbindelse med madspildsdagen lære skoleelever mere om at undgå madspild.

Foto: Ivan Boll

Torsdag er den årlige madspildsdag, og i år kommer børnene i fokus i et tiltag, som Fødevareministeriet står bag. Der skal nemlig uddeles tips og tricks omkring på at benytte madvarer og undgå, at de ryger i skraldespanden. Det fortælles i en pressemeddelelse.

Udgangspunktet er, at vi alle sammen smider alt for meget mad væk hvert år - over 800.000 ton mad årligt i Danmark - og derfor er tiltaget ”Skolerne Redder Maden - Danmarks største virtuelle madspildsevent” sat i søen.

”Madspild er et gigantisk klimaproblem, som vi kommer til at bekæmpe over en lang årrække. Derfor skal vi selvfølgelig også involvere de kommende generationer i, hvordan vi i fællesskab kan sørge for, at mere mad ender på tallerkenen frem for i skraldespanden. Ikke mindst i en tid, hvor en potentiel fødevarekrise lurer lige om hjørnet, mens priserne på madvarer er historisk høje,” udtaler fødevareminister Rasmus Prehn (S), der ser en oplagt målgruppe i børnene.

”En rigtig stor del af vores børn og unge er vildt engagerede i klimadebatten, og netop derfor giver det rigtig god mening, at vi på en sjov måde udstyrer børnene med konkrete råd og værktøjer, de kan tage i brug i kampen mod madspild.”

Den nationale madspildsdag afholdes for tredje gang, og i år opfordres skoleeleverne til at tage grøntsager velegnet til syltning med hjemmefra, og så skal de forvandles til et glas syltede grøntsager under vejledning fra kokken og tv-værten Timm Vladimir på live-streaming.

For tænketanken One/Third, igangsat af regeringen skal indsatsen hos børnene lægge pres på de voksne til at gøre mere for madspilden.

”Fremtidens generationer spiller en afgørende rolle, når det handler om at mindske vores madspild. Hele ideen med den nationale madspildsdag er ikke kun at øge danskernes viden om madspild, men også at klæde dem på til at undgå madspild året rundt - bl.a. ved at lære om, hvordan vi udnytter råvarernes fulde potentiale,” udtaler bestyrelsesformand Flemming Besenbacher fra One/Third, der i navnet henviser til, at en tredjedel af al mad på global plan bliver spildt undervejs.

Dansk madspildsapp er blandt de mest downloadede

Hver anden dansker peger på sig selv i kampen mod madspild

Østjysk fødevarebank havnet i stormvejr

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier