FødevareWatch

Larveproducent vil have os til at spise pølser med insekter

Melormefabrik sender grillpølse på markedet for at teste modtagelsen blandt forbrugerne.

Foto: Liv Møller Kastrup/IND

Om der er et marked for melorme på grillen, det undersøger virksomheden Falkensteen lige nu, ved at sende en insektpølse på gaden. Det skriver Sn.dk.

”Man spiser jo insekter i en stor del af verden, og vi vil gerne lære danskerne at spise insekter. Det, vi har lært er, at det skal man gøre ved at skjule dem godt, ved at putte dem ind i noget vi kender godt og er glade for at spise i forvejen. For eksempel grillpølser, siger Alexander Krewald, som er salgs- og marketingschef i Falkensteen til avisen.

Grillpølsen går under navnet Lavra, og er sat til salg på Coops crowdfunding platform. Pølsen består af 30 pct. melorme. Resten er svine- og oksekød.

Melorme kommer fra melbillen, og fodres med vegetabilske rester fra landbruget, indtil de slagtes ved skoldning efter otte uger.

Fabrikken har tidligere eksperimenteret med melorme i frikadelleburgere og frysetørrer også melormene til mel, som kan bruges i brød, ligesom de laver forsøg med insektøl.

Innovationsfonden investerer millionbeløb i planteprojekt

Kæmpe kapitalindsprøjtning på vej til jysk insektfarm

Fransk insektfarm køber op i hollandsk melormeproducent


Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier