FødevareWatch

Kantiner og skoler får vegetariske kostråd

Fødevareministeriet lancerer nye vegetariske kostråd målrettet de danske kantiner. Derudover skal digitalt materiale gøre det nemmere for køkkenerne at sammensætte kødfrie måltider.

Foto: Marius Nyheim/Ritzau Scanpix.

Der er brug for vejledning i sunde og klimavenlige retter uden kød og fisk i de danske kantiner. Derfor lancerer fødevareminister Rasmus Prehn (S) nu en række kostråd til vegetariske måltider.

Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

”Meget tyder på, at bevægelsen mod flere plantebaserede måltider kun vokser sig større og større. Flere danskere fravælger kød og fisk helt eller delvist – måske især, når vi bliver tilbudt en lækker vegetarisk ret til frokost på vores arbejdsplads eller skole. Derfor skal vores madprofessionelle i køkkenerne landet over selvfølgelig også have en række kostråd at navigere efter, når de sammensætter næringsrige vegetariske måltider til gavn for både sundhed og klima,” siger fødevareminister Rasmus Prehn.

De nye vegetariske kostråd lyder blandt andet, at grøntsager og frugt bør udgøre mindst en tredjedel af alle måltider, og at man primært bør vælge fuldkorn og bruge planteolier.

Med de nye kostråd følger også digitalt materiale, der skal gøre det nemmere og mere overskueligt for køkkener at sammensætte vegetariske retter.

Kantinedriften på Københavns Universitet er landet for de næste fire år

ISS hiver nyt værktøj op af kantineskuffen i kundejagten

Meyers opnår Svanemærket på fem kantiner

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier