FødevareWatch

Hver anden dansker peger på sig selv i kampen mod madspild

Danskerne bærer selv det største ansvar for at mindske madspildet i dansker, mener hver anden dansker ifølge ny undersøgelse. Supermarkedskæderne er til gengæld dem, der har gjort mest for kampen mod madspild, lyder det.

Foto: Katinka Hustad/Ritzau Scanpix.

Hvem har det største ansvar for at mindske madspildet i Danmark?

I en ny undersøgelse peger halvdelen af danskerne på sig selv, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for organisationen Stop Spild af Mad og Landbrug & Fødevarer i anledningen af Den Nationale Madspildsdag den 29. september, og resultatet overrasker positivt i Landbrug & Fødevarer.

”Det er interessant, at så mange danskere tager opgaven med at mindske madspildet på sig. Det tyder på, at husholdningernes madspild er på vej nedad, og det er rigtig godt for både klimaet og den enkeltes økonomi,” lyder det fra erhvervsorganisationens områdedirektør for Analyse & Statistik, Per Vesterbæk.

Mere overraskende er det på Per Vesterbæk, at kun 20 pct. af de adspurgte svarer, at supermarkedskæderne har et ansvar. Og kun 6 pct. peger på fødevareproducenter og politikere.

”Jeg havde forventet, at flere ville pege på detailhandlen. Men det ser ud til, at danskerne belønner supermarkederne for at gå aktivt til værks med indsatser, der skal mindske mængden af madspild,” udtaler Per Vesterbæk i pressemeddelelsen.

Også stifter og bestyrelsesformand i organisationen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, glæder sig over undersøgelsens resultater. I pressemeddelelsen siger hun:

”Det er rigtig positivt at se, at danskerne tager ansvar og peger på sig selv i kampen mod madspild. Det skaber en god grobund og et potentiale til for alvor at sætte ind mod madspildet.”

Østjysk fødevarebank havnet i stormvejr

Fødevareminister vil ændre i madspild-indsats

Madspildsaktør henter trecifret millionbeløb til vækstplaner

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier