FødevareWatch

Spar ikke på frituren: Prisen på solsikkeolie dykker igen

I starten af 2022 steg prisen på solsikkeolie eksplosivt og efterlod lodrette akser på flere grafer. Nu er prisen igen på vej ned, og analytiker spår, at prisen snart er tilbage på ”normalt” niveau.

Foto: Thomas Borberg

Efter Ruslands invasion af Ukraine i starten af 2022 er priserne på solsikkeolie steget kraftigt.

Men det lader nu til at vende, og snart vil priserne være tilbage på et mere velkendt niveau, spår analytiker i Nordnet Per Hansen på Twitter.

”Ukraine er en betydelig producent af solsikkeolie, men ikke den eneste producent i verden. Prisen på solsikkeolie, rå er faldet hele vejen tilbage igen. Derfor vil prisen igen falde markant næste år,” skriver han med henvisning til en artikel af Tv2, hvor flere restauranter melder, at de sparer på frituren.

Yderligere henviser Per Hansen til en graf fra Tradingeconomics, der viser, at prisen på solsikkeolie er tilbage til niveauet i november 2021.

Danish Crown fyrer 350 medarbejdere

Frankrig hiver den mindste majshøst hjem i over 30 år

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier