FødevareWatch

Prisstigninger får flere til at søge overskudsmad - men maden mangler

Inflation får flere af de mest trængende i Kolding Kommune til at søge mod gratis overskudsmad. Men der er blevet færre mængder mad at dele ud af.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/INDBLIK

De stigende priser på fødevarer får flere til at stå i kø til organisationen Kolding Madhjælp, der hver søndag deler overskudsmad fra supermarkeder ud til kommunens mest trængende borgere.

Men der er blevet mindre mad fra supermarkederne at dele ud af, siger organisationen til Fredericia Dagblad.

Siden april og maj, hvor fødevarepriserne for alvor tog et hop, har organisationen oplevet en kraftig stigning i antallet af mennesker, der kommer for at få udleveret gratis overskudsmad fra bagere, private donorer og supermarkeder som Rema 1000 og Superbrugsen.

I takt med den stigende inflation er der dog blevet mindre kød, frugt og grønt at dele ud fra supermarkederne - og dermed mindre mad til de borgere, der trænger mest.

”Vi kan mærke på butikkerne, at de ikke har lige så meget overskudsmad, som de havde før, for nu går kunderne i højere grad efter varerne med gule prismærker på. Det er jo ikke særlig godt, for så får vi mindre ind, mens vi får flere brugere,” siger Ida Merethe Jørgensen, formand for Kolding Madhjælp, til dagbladet.

Detailkæde fjerner ”bedst før”-mærker på frugt og grønt for at bekæmpe madspild

Trods stigende omsætning brager underskuddet i madspildsapp i vejret

Stigende fødevarepriser koster familier 500 kroner om måneden

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier