FødevareWatch

Conagra dykker - forbrugerne reagerer på prisstigninger

Inflationen har tvunget Conagra, mest kendt for kødsnacken Slim Jim, til at hæve sine priser, og det påvirkede forbrugernes efterspørgsel.

Foto: PR

Den amerikanske fødevareproducent Conagra falder med 8,5 pct. i torsdagens negative aktiemarked, da koncernens regnskab for fjerde kvartal har skuffet.

Inflationen har nemlig tvunget Conagra, mest kendt for Slim Jim, der er en kødsnack, til at hæve sine priser, og det påvirkede forbrugernes efterspørgsel.

Koncernen oplevede i perioden en stigning i omsætningen på 6 pct. til 2,91 mia. dollar mod ventede 2,93 mia. dollar, ifølge Bloomberg News.

Den organiske vækst var samtidig på 6,8 pct. mod spåede 7,2 pct., hvilket var drevet af et volumenfald på 6,4 pct., mens priserne var sat op med 13,2 pct.

”Gennem regnskabsåret 2021/22 gjorde vi beslutsomme tiltag for at modvirke inflationen og investere i vores forretning. Jeg er tilfreds med, at vore mærker stadig resonerede hos forbrugerne, og vi fortsat øgede markedsandelen,” siger topchef Sean Connolly i regnskabet.

Det justerede overskud per aktie blev på 65 cent, sammenlignet med 54 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 63 cent, ifølge Bloomberg News.

Det justerede nettoresultat blev på 314 mio. dollar mod et bud på Wall Street på 306 mio. dollar. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 591 mio. dollar. Her var ventet 566 mio. dollar.

For det nye regnskabsår 2022/23 spår Conagra en organisk salgsvækst på 4-5 pct., mens analytikerne havde regnet med 3,1 pct. Indtjeningen per aktie ses vokse med 1-5 pct. sammenholdt med konsensus på 8 pct.

Netto og Lidl havde historisk mange ledige jobs i andet kvartal

Bryghus leverer ”et af de bedste resultater” i 20 år - men bundlinjen er stadig i minus

Lidl har åbnet dørene til butik nummer 12.000

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier