FødevareWatch

Selskab bag planteprotein vil opføre fabrik for kvart milliard

Stifteren bag selskabet, der fremstiller planteprotein til fødevarer, vil opføre en fabrik til en kvart milliard ved Vejen.

Foto: Finn Frandsen

Ambitionerne er store hos stifteren af Ferm Food, der ved hjælp af mælkesyrefermentering, kan producere planteprotein til fødevarer.

Således vil ejerlederen Jens Legarth opføre en proteinfabrik nær Vejen, skriver Fredericia Dagblad.

”Vi vil være spydspids indenfor fermenterings-sektoren, og hvis vi trækker vores viden ind i et samarbejde med de store aktører på markedet, så tror jeg på, at vi kan lave en spydspids i form af en fabrik til fermentering af planteproteiner her ved motorvejen ved Vejen,” siger Jens Legarth til mediet.

Ny planteaktør vil sænke prisen for at få flere forbrugere med

Ferm Food har et samarbejde med Dansk Erhverv, mens der samtidig er en dialog i gang med Vejen Kommune. Men for at projektet skal lykkedes er der brug for dispensationer, og derfor er næste skridt at rette henvendelse til Christiansborg-politikere.

Henover efteråret og vinteren skal flere fødevarevirksomheder teste planteproteinet, siger stifteren.

Fermfood er et datterselskab til Fermentationsexperts, der fremstiller planteproteiner til foder og har tre fabrikker i Jelling, USA og Ukraine.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie AgriWatch.)

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier