FødevareWatch

Mærkevareleverandører efterlyser bedre grundlag for klimamærke

Brug for bredere fagligt grundlag for nyt klimamærke end Concitos klimadatabase, mener Mærkevareleverandørerne. Så må det tage lidt længere tid.

Foto: Joachim Ladefoged/JPA

Hastværk er lastværk. Debatten om det kommende danske klimamærke kører løs og nu retter Mærkevareleverandørerne (MLDK) en opfordring til at basere mærket på end et ”mere fagligt funderet” grundlag end Concitos klimadatabase. Det fremgår af et indlæg i Altinget.

Mærket skal ifølge CSR- og public affairs-chef Mogens Werge fra MLDK have et bredere internationalt fokus end Klimadatabasen, også selvom om det tager længere tid. For beregningerne skal vise den konkrete påvirkning, så forbrugerne kan vælge de mindst klimabelastede varer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier