FødevareWatch

Økologer vil sætte fokus på grønne tallerkerner

Nyt tiltag under navnet Øko-Markdag på fynsk gods skal sætte spot på flere grene af økologisk produktion.

Foto: Økologisk Landsforening / PR-foto

Onsdag samles en række aktører fra det økologiske univers til den første Øko-Markdag på Erholm Gods på Fyn.

Tiltaget er inspireret af det svenske Stora Slätte Ekodag og tyske Öko-Feldtage, hvor man vil samle en række økologiske landmænd og sætte fokus på en række emner fra landbrugsteknik til bælgfrugter på tallerkenen.

”Vi har tidligere haft en række mindre økologiske markdage i Danmark arrangeret lokalt af forskellige rådgivningscentre og organisationer. Nu har vi valgt at slå kræfterne sammen og gøre arrangementet landsdækkende. På den måde bliver det både større og bedre end nogensinde. Vi forventer samlet at nå op på 500 gæster i løbet af dagen, og vi glæder os helt vildt,” fortæller Kirsten Holst Sørensen, der er direktør for Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

Konceptet på Øko-Markdagen lyder på faglige oplæg, stande og demonstrationer af den nyeste forskning, teknik, maskiner og afgrøder inden for økologisk landbrug. Blandt andet vil der være demonstration af bælgfrugter, korn og ”andre sorter til den grønne tallerken som led i den grønne omstilling af vores forbrug og fødevarer.”


Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier