FødevareWatch

Produktion af økologisk mælk og æg er vokset stort på ti år

De seneste år er produktion af økologisk mælk og æg steget markant. Konventionel produktion er stadig størst.

Foto: Thomas Borberg

Over en årrække er den danske produktion af økologisk mælk og økologiske æg vokset en del.

Den udvikling er fortsat i 2021. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Fra 2020 til 2021 er produktionen af økologiske æg steget med 5,4 procent, mens produktionen af økologisk mælk er steget med 2,5 procent.

Stigningen er endnu større, når der ses over de seneste ti år. For økologiske æg er produktionen steget med 51,2 procent, og for økologisk mælk er produktionen steget med 57,4 procent.

Trods de store stigninger hen over det seneste årti er det stadig konventionel mælk og konventionelle æg, der produceres mest af, viser opgørelsen.

I 2021 har 30,6 procent af de producerede æg været økologiske, mens 13,2 procent af mælken har været økologisk.

En af årsagerne, til at økologisk produktion af mælk og æg er vundet frem de seneste år, er, at det økologiske produktionsareal er steget i Danmark.

Ifølge Landbrug & Fødevarer, en interesseorganisation for landbruget, udgjorde det økologiske landbrugsareal i alt 310.210 hektarer i 2020. Det svarede til 11,7 procent af det samlede landbrugsareal i Danmark.

Samtidig var der i 2020 i alt 4121 økologiske bedrifter i Danmark. Det svarede til 11,1 procent af alle danske bedrifter.

Til sammenligning udgjorde det økologiske landbrugsareal i 2020 cirka 170.000 hektarer, og der var lidt over 2500 økologiske bedrifter.

Trendforsker: Prisstigninger kan presse øko-salg

Friland mærker økoforbrugerne bremse op – midlertidigt

Økologisk Landsforening forventer mindre stejl vækstkurve i økosalget

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier