FødevareWatch

Atria rykker svensk pålægsfabrik til Danmark

Pålægskoncernen nedlægger i forbindelse med planer om at øge produktionskapaciteten sin fabrik i Malmø. Aktiviteterne rykkes i stedet til Horsens, fortæller direktør.

Foto: PR

Pålægskoncernen Atrias svenske fabrik bliver lukket, og aktiviteterne rykkes i stedet til Horsens, hvor produktionen af 3-stjernet i dag foregår. Dermed skal de svenske pålægsprodukter fremover sælges under 3-stjernet og Aalbæk Specialiteter.

Det siger Atria-koncernens adm. direktør, Svend Schou Borch til Food Supply:

”Aktiviteterne gælder blandt andet produkter som rullepølse og hamburgerryg. Den eneste forskel er, at disse pålægsprodukter fremover bliver danskproducerede og med danske råvarer,” siger han til mediet.

Fabrikslukningen sker samtidig med, at Atria lægger an til en øgning af selskabets produktionskapacitet.

Atria Danmark, der er ejet af den finske Atria-koncern, offentliggjorde sidste uge regnskabet for 2021 - et regnskab, der bar præg af, at øgede omkostninger på energi, emballage og transport havde halveret pålægsselskabets bundlinje.

Omsætningen landede ifølge regnskabet på 430 mio. kr., mens årsresultatet lød på 6,8 mio. kr. sammenlignet med 13,4 mio. kr. året forinden.

Øgede omkostninger halverer 3-Stjernet-ejers bundlinje

Danske virksomheder klar til at lande aftaler på Anuga

3-Stjernet-ejer sælger ud i Rusland

Mere fra FødevareWatch

Gynger og karruseller på Chr Hansens fødevaremarkeder

Mens kvartalstallene i stor stil ligger indenfor skiven, er der store forskelle at finde på ingredienskoncernens markeder på fødevareområdet. Nordamerika kører for fuld damp, mens Kina er bremset mere op på yoghurtfronten som følge af pandemien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier